10-årsdagen av studentupproret i Iran

Kära frihetsälskare

Torsdagen den 9 Juli 2009 är 10-årsdagen av studenternas uppror mot den islamiska terrorregimen i Iran. Medan flera Miljoner iranier demonstrerar på gatorna runtom i Iran och protesterar mot det odemokratiska presidentvalet samt för frihet, jämlikhet och ett demokratiskt samhälle, försöker folket genomföra en stor revolution som har fått världen att häpna samt fått  internationella massmediors högsta uppmärksamhet. Under de senaste veckornas protester i Iran har många blivit beskjutna och misshandlats brutalt av den iranska regimens gardister och säkerhetspolisen. Över 2000 demonstranter har arresterats, förhörts och torterats  flera av dem har försvunnit spårlöst.

Dessa protester startade på universiteten runt om i Iran och pågår fortfarande. Trots att flera studenter har mist sina liv, studentbostäder  attackerats mitt i natten på ett våldsamt sätt och ockuperats av iranska polisen  för att tysta och skrämma folk till tystnad, fortsätter studenternas och folkets protester. För 10 år sedan demonstrerade studenter på universiteten i städerna Teheran, Tabriz, Esfahan, Mashad och flera andra städer som skakade om den islamiska regeringen under en vecka och ledde till att 1400 studenter arresterades, fängslades vissa av dem  mördades på gatan eller under tortyr i fängelserna.

 Studentrörelsen under Muhammed Khatamis presidentperiod bevisade att det inte existerar några reformvänliga som står för demokrati inom den islamiska regimens struktur.  Iranska studentupproret startade den 7 december 1953 på Shah tiden, den monarkistiska diktaturen. Deras plattform var ett jämlikt och fritt samhälle och en socialistisk revolution i Iran. Trots att både shahens regim och den islamiska regimen på ett våldsamt sätt har försökt att kväva denna rörelse fortsätter den radikala rörelsen mot förtryck bland iranska studenter.

Stödkommittén för Irans folkliga rörelse – Stockholm arrangerar en stor manifestation och minnestund med anledning av 10-årsdagen av studentupproret i Iran samt till stöd för pågående protester i Iran och uppmuntrar  alla frihetsälskare att delta i denna manifestation och visa sin solidaritet med det iranska folket frihetsrörelse som har kämpat i över 30 år för frihet, jämlikhet och ett demokratiskt samhälle.

Stödkommittén för Irans folkliga rörelse – Stockholm

Plats: Sergels Torg – Stockholm

Tid: Torsdagen den 9 Juli 2009 Kl. 18.00

info_setad@yahoo.com
http://setadesw.blogfa.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: